U partnerskim gradovima Garešnici i Lipiku održana su posljednja dva ciklusa edukativnih radionica osmišljenih i provedenih u sklopu projekta: „Invest in Lipik, Orašje & Garešnica“-Invest in LOG. Edukativne radionice

organizirala je Općina Orašje kao nositelj projekta, a sukladno Edukativnom programu poslovnih znanja i vještina za djelatnike poduzetničkih potpornih institucija kreiranog od strane Zajedničkog tima za implementaciju projekta. Kroz interaktivne edukativne radionice deset djelatnika poduzetničkih potpornih institucija iz Orašja, Garešnice i Lipika imali su priliku unaprijediti postojeća i steći nova poslovna znanja i vještine iz pet modula obuhvaćenih Programom: marketing u malom i srednjem poduzetništvu, pristup međunarodnim tržištima, međunarodni standardi, cost&benefit analiza, te europski programi i fondovi. U nastavku projekta djelatnici Centra za poduzetništvo Općine Orašje, Lipičke razvojne agencije – LIRA i Poduzetničkog centra Garešnica provesti će šest edukativnih radionica u trajanju od 12 radnih dana odnosno po dvije radionice u svakom gradu na kojima će educirati lokalne poduzetnike i obrtnike o temama obuhvaćenih Programom.

Projekt „Invest in Lipik, Orašje & Garešnica“ – Invest in LOG u sklopu kojeg se organiziraju ciklusi edukativnih radionica implementira se u okviru Programa Interreg IPA prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014. – 2020.