U oviru projekta koji financira EU “Održivi lokalno ekonomski razvoj općine Orašje” – MOSLED, a kojeg zajednički implementiraju Općina Orašje i partneri Poduzetnički centar Pleternica i Udruga privatnih poduzetnika Orašje u četvrtak 24.11.2016. godine u Poduzetničkom centru Pleternica u Pleternici održan je dvadesetčetvrti radni sastanak Tima za implementaciju ovog projekta (PMT).

Na sastanku je analizirana implementacija projekta u posljednjih mjesec dana, s naglaskom na održanu Gospodarsku konferenciju „INVEST IN ORAŠJE“ u Orašju, kao i na provedeni četvrti ciklus Programa edukacija MSP – a – Kako napisati poslovni plan. Pored toga utvrđen je i raspored događanja za naredni period, gdje je predviđen nastavak implementacije tehničke asistencije (trening i edukacija) za mala i srednja poduzeća koje provodi osoblje Centra za poduzetništvo Orašje s temom „ECDL za poduzetnike“ i organizacija 3. Radnog sastanka Savjetodavnog odbora projekta (PAB).

Cilj MOSLED projekta su pružanje institucionalnih, formalnih i infrastrukturnih uvjeta za održivi lokalno ekonomski razvoj općine Orašje, te pružanje podrške malim i srednjim poduzećima kroz osiguranje bolje komunalne infrastrukture u „Poduzetničkoj zoni Dusine“ Orašje i razvijanje poduzetničkih i tehničkih usluga kroz jačanje uloge i kapaciteta Centra za poduzetništvo i Poslovnog inkubatora općine Orašje.

Ukupna vrijednost projekta je 461.265,93 eura, od čega EU financira 391.885,93 eura                (85 %), a Općina Orašje i partneri sufinanciraju projekt sa 69.380,00 eura (15 %).