U okviru Projekta „Održivi lokalno ekonomski razvoj općine Orašje“ („Municipality of Orašje Sustainable Local Economic Development“ – MOSLED) koji financira Europska unija započeli su pripremni građevinski radovi na izgradnji sustava kanalizacijske mreže u dužini od 2 497 metara u „Poduzetničkoj zoni Dusine“ Orašje.

                        Vrijednost ovih radova iznosi 396.364,20 KM, a njihovo okončanje predviđeno je za listopad 2016. godine. Tijekom izvođenja radova provodit će se kontinuirani nadzor kako bi se osiguralo njihovo izvođenje u predviđenom roku, te poštivanje svih domaćih i međunarodnih standarda zaštite okoliša.

                        Izgradnjom sustava kanalizacijske mreže biti će u potpunosti završena komunalna infrastruktura u „Poduzetničkoj zoni Dusine“ Orašje, čime bi ona postala još povoljnije poslovno okruženje za privlačenje domaćih i stranih investitora. Također, napokon će biti riješen i dugogodišnji problem odvodnje otpadnih voda za 13 aktivnih tvrtki smještenih u Zoni.

                        Projekt „Održivi lokalno ekonomski razvoj općine Orašje“ („Municipality of Orašje Sustainable Local Economic Development“ – MOSLED) financira EU kroz Program IPA 2011 u okviru podrške lokalnom ekonomskom razvoju u BiH.

                        U implementaciji Projekta pored Općine Orašje koja je njegov nositelj sudjeluju i partneri Poduzetnički centar Pleternica i Udruga privatnih poduzetnika Orašje.

                        Ukupna vrijednost projekta je 461.265,93 EUR, od čega EU financira 391.885,93 EUR (85 %), a Općina Orašje i partneri sufinanciraju projekt sa 69.380,00 EUR (15 %).