Poduzetnička zona


Poduzetnička zona „Dusine“ Orašje uspostavljena je 2010. god. odlukom Općinskog vijeća Orašje.
Prostire se na površini od 35,17 ha, podijeljena je na 50 parcela  i regulirana prostorno- planskom dokumentacijom. Slobodne parcele su u 100% vlasništvu Općine Orašje.

Investiranje u Poduzetničku zonu „Dusine“  pogodno je za izvozno orijentirana mala i srednja proizvodna poduzeća, uslužne djelatnosti temeljene na informacijskim i komunikacijskim tehnologijama,  a posebno za tzv. „ greenfield “ investicije.

Izvrsna lokacija


Zbog svog povoljnog geoprometnog položaja na granici sa Republikom Hrvatskom i Europskom unijom, općina Orašje opravdano nosi naziv „Vrata BiH“. To je jedno od značajnijih komparativnih prednosti u odnosu na druge lokacije u okruženju, što općinu Orašje čini lako dostupnom i atraktivnom lokacijom za ulaganja.

Poduzetnička zona Dusine nalazi se na jednoj od glavnih magistralnih prometnica (Orašje – Tuzla – Sarajevo – Mostar – Ploče) što ju čini dostupnom iz svih dijelova Bosne Hercegovine.
Blizina međunarodnog graničnog prijelaza Orašje-Županja (1km) i autoceste Zagreb – Lipovac (12km), koja je sastavni dio Paneuropskog koridora X i Europske rute E70 pridonosi njenoj izvrsnoj povezanosti sa širom regijom i Europskim tržištem sa više od 500 milijuna stanovnika.

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!