Općina Orašje u okviru projekta koji financira Europska unija organizira okrugli stol pod nazivom Predstavljanje mogućnosti korištenja kreditnih sredstva Garantnog fonda NERDA“ koji će se održati dana 28.08.2015. godine (petak) u hotelu „Derby“ u Orašju sa početkom u 11,00 sati.

            Okrugli stol se održava u cilju povećanja informiranosti malih i srednjih poduzetnika te obrtnika sa područja općina Orašje i Domaljevac – Šamac o mogućnostima i uvjetima korištenja kreditnih sredstava Garantnog fonda Udruženja za razvoj NERDA, koja su namijenjena razvoju i unapređenju proizvodnih i s njima povezanih djelatnosti od značaja za gospodarski razvoj Županije Posavske.

                Uz organizatora – Općinu Orašje, okruglom stolu će nazočiti i predstavnici Udruženja za razvoj NERDA Tuzla, te predstavnici Vlade Županije Posavske.

            Priključenje Općine Orašje Garantnom fondu NERDA jedan je od ključnih rezultata Projekta Municipality of Orašje Sustainable Local Economic Development – MOSLED („Održivi lokalno ekonomski razvoj općine Orašje“) koji financira Europska unija kroz IPA 2011 – Podrška lokalnom ekonomskom razvoju u Bosni i Hercegovini, a Općina Orašje provodi zajedno sa partnerima Poduzetničkim centrom Pleternica i Udrugom privatnih poduzetnika Orašje. Ciljevi Projekta su pružanje institucionalnih, formalnih i infrastrukturnih uvjeta za održivi lokalno ekonomski razvoj općine Orašje, te pružanje podrške malim i srednjim poduzećima kroz osiguranje bolje komunalne infrastrukture u Poduzetničkoj zoni „Dusine“ Orašje i razvijanje poduzetničkih i tehničkih usluga kroz jačanje uloge i kapaciteta Centra za poduzetništvo i Poslovnog inkubatora Orašje. Ukupna vrijednost Projekta je 461.265,93 EUR, od čega bespovratna sredstva EU iznose 391.885,93 EUR (85 %), a Općina Orašje i partneri sufinanciraju projekt sa 69.380,00 EUR (15 %).

IMG_5876IMG_5879IMG_5870IMG_5887