Treći ciklus edukacija koji se implementira u sklopu EU Projekta “Održivi lokalno ekonomski razvoj općine Orašje” – MOSLED, kojeg zajednički implementiraju Općina Orašje i partneri Poduzetnički centar Pleternica i Udruga privatnih poduzetnika Orašje održan je u razdoblju od 12. do 16.09.2016. godine.

Edukacijama, koje su se održavale u Centru za poduzetništvo Orašje, pristupila su četiri predstavnika malih poduzeća sa područja općine Orašje. Tema trećeg ciklusa edukacija bila je „Marketing u malom poduzetništvu“.

Kroz petodnevnu edukaciju koju su provodili djelatnici Centra za poduzetništvo Orašje polaznici su upoznati sa marketingom u malom poduzetništvu odnosno poslovnom filozofijom, sustavom i funkcijom koja u središte pozornosti stavlja potrošače, istražuje njihove potrebe i na tržištu im nudi proizvode, robu ili usluge.

Ciljevi Projekta su pružanje institucionalnih, formalnih i infrastrukturnih uvjeta za održivi lokalno ekonomski razvoj općine Orašje, te pružanje podrške malim i srednjim poduzećima kroz osiguranje bolje komunalne infrastrukture u Poduzetničkoj zoni „Dusine“ Orašje i razvijanje poduzetničkih i tehničkih usluga kroz jačanje uloge i kapaciteta Centra za poduzetništvo i Poslovnog inkubatora općine Orašje.

            Ukupna vrijednost projekta je 461.265,93 EUR, od čega EU financira 391.885,93 EUR   (85 %), a Općina Orašje i partneri sufinanciraju projekt sa 69.380,00 EUR (15 %).