U okviru Projekta „Održivi lokalno ekonomski razvoj općine Orašje“ („Municipality of Orašje Sustainable Local Economic Development“ – MOSLED) u periodu od 28.11. – 02.12.2016. godine održan je posljednji ciklus edukacija na temu osnove informatike za poduzetnike (ECDL) čime je završen Program edukacija malih i srednjih poduzeća.

Kroz pet ciklusa edukacija koju su provodili djelatnici Centra za poduzetništvo Orašje polaznici su upoznati sa poslovnim komuniciranjem, marketingom u malom poduzetništvu, upravljanjem projektnim ciklusom – Project cycle management (PCM), poslovnim planom i osnovama informatike za poduzetnike (ECDL).

Polaznicima su putem prezentacija, vježbi i  korisnih savjeta  prenesena  znanja potrebna za uspješno poslovno komuniciranje, kao i sa vrstama pisane poslovne i neverbalne komunikacije, upoznati su i sa osnovnim načelima projektnog planiranja i praktičnim alatima za provedbu pojedinih faza projektnog planiranja, marketingom u malom poduzetništvu odnosno poslovnom filozofijom, sustavom i funkcijom koja u središte pozornosti stavlja potrošače, istražuje njihove potrebe i na tržištu im nudi proizvode, robu ili usluge, kako napisati poslovni plan te osnovama informatike ( MS Word, MS Excel, operativni sustav Windows).

Ukupna vrijednost Projekta je 461.265,93 EUR, od čega EU financira 391.885,93 EUR      (85 %), a Općina Orašje i partneri Poduzetnički centar Pleternica i Udruga privatnih poduzetnika Orašje sufinanciraju projekt sa 69.380,00 EUR (15 %).

img_8260