U okviru realizacije Projekta pod nazivom “Razvoj napredne poslovne infrastrukture u Poduzetničkoj zoni Dusine” Orašje, započela je rekonstrukcija sustava kanalske mreže za odvodnju oborinskih voda u „Poduzetničkoj zoni Dusine”, u dužini od 3.800 metara. Kanalska mreža obuhvaća 15 kanala koji će biti očišćeni zajedno sa propusnim cijevima, strojno produbljeni, tamo gdje je potrebno ugradit će se nove betonske cijevi, a bit će asfaltirane i prijelazne rampe kroz koje odvodne cijevi prolaze. Vrijednost radova ugovorena je na iznos od 46.381 KM, s rokom izvršenja od 45 dana, od dana uvođenja u posao.

     Cilj ovog projekta,  kojeg implementira Općina Orašje u partnerstvu sa Udrugom privatnih poduzetnika Orašje, je pridonošenje održivom gospodarskom razvoju i povećanju zaposlenosti na području općine Orašje.  Realizacijom projekta bit će značajno poboljšani uvjeti za razvoj 13 postojećih malih i srednjih poduzeća u „Poslovnoj zoni Dusine Orašje“, te kreirano još povoljnije poslovno okruženje za privlačenje novih domaćih i stranih investitora.

       Projekt u  „Poduzetničkoj zoni Dusine“ Orašje implementira se zahvaljujući Grant shemi “Unapređenje poduzetničkih zona u Federaciji BiH za 2016. godinu“. Ukupna vrijednost projekta je 145.389 KM, s tim da  Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta, Europska unija (EU) i Razvojni program Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini (UNDP BiH) sufinanciraju sredstvima u iznosu od 105.916 KM, dok će ostatak od 39.473 KM financirati Općina Orašje. Projekt se realizira u okviru šireg projekta „Lokalni integrirani razvoj“ (LIR), kojeg financira EU, a implementira UNDP BiH.